//-->

Duyuru

Bilgi Depom

Forum

=> Daha kayıt olmadın mı?




Forum - papatya tatlısı

Burdasın:
Forum => Bilgiler Bolumu => papatya tatlısı

<-Geri

 1 

Devam->


dostsiten
(şimdiye kadar 32 posta)
17.06.2011 15:46 (UTC)[alıntı yap]
Malzemeler

1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta

1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1,5 çorba kaşığı kakao
Aldığı kadar un.
Şerbeti için;
2,5 bardak şeker
3 bardak su
Yarım limon suyu

Hazırlanışı

Yoğurt, yağ ve yumurtayı bir kaba alın karıştırın. Karıştırdığınız sıvıların üstünü 3 çorba kaşığı unla örtüp sonra kabartma tozu ve vanilya ilave edin ele yapışan bir kıvamdayken hamurun yarısını ayırın. Ayırdığınız beyaz hamura un ilave edin ve ele yapışmayan bir hamur yapın. Diğer hamura kakaoyu ilave edin eğer gerekiyorsa un ilave edin o da ele yapışmayan bir hamur olacak. 15 dakika dinlendirin.
Ben hamuru tam kıvamına gelmeden ayırdım çünkü kakao undan daha yoğun olduğu için hamur kulak memesi kıvamındayken kakao eklerseniz beyaz hamur yumuşak kakaolu taş gibi olacaktı. Dinlenen hamurları fındık büyüklüğünde toplar yapın ve papatya şekli verin.Yağlanmış tepsiye dizin. Papatya şeklindeki hamurları birbirine yapıştırmak için hafif hafif sıkın. 180 derecelik fırında üstleri kızarana kadar pişirin.
Şerbet malzemelerini tencereye alın ve iyice kaynatın şeker eridikten sonra limon suyunu katın.Kısık ateşte 20-25 dakika kaynatın. Şerbetin ilk sıcaklığı çıkınca soğuk tatlıya dökün. Afiyet olsun.



Bütün konular: 189
Bütün postalar: 228
Bütün kullanıcılar: 434
Şu anda Online olan (kayıtlı) kullanıcılar: Hiçkimse crying smiley
 
.
.
.




Tüm Hakları Saklıdır. © 2010 l Burhan BAHAR

Bu web sitesi ücretsiz olarak Bedava-Sitem.com ile oluşturulmuştur. Siz de kendi web sitenizi kurmak ister misiniz?
Ücretsiz kaydol